Het project omvat een openbare school gevestigd in een duurzaam en modern schoolgebouw met een jaren-30-uitstraling en passend in zijn natuurlijke omgeving. Het gebouw voldoet aan klasse B van het concept Frisse Scholen.

Het plan bestaat uit een gebouw van twee bouwlagen waarvan de entree halfverdiept onder maaiveld is gelegen. Het gebouw omvat 14 lokalen, een multifunctionele ruimte, een speelzaal, werkpleinen en diverse ondersteunende ruimten als vergaderruimten en een ruimte voor de concierge. Deze ruimten worden ontsloten door een gemeenschappelijke verkeersruimte die als een rechthoek in het gebouw is gelegen en de verdiepingen verbind met een centraal gelegen trappenhuis.
Kenmerkend is het grote dak met grote overstekken en flauwe hellingshoek.

Het gebouw is vervangende nieuwbouw en dient primair als basisschool en kinderopvang.

Lees en/of download het AQSI assessment – De Korenbloem Oirschot

Lees meer over De Korenbloem, Oirschot:

 

AQSI overbrugt nu de kloof tussen die abstracte norm en het concrete gebouw met de daarin toegepaste materialen en ruimten. De tool is een combinatie van een spoorboekje, een brochure en een ‘modern’ schoolrapport zonder cijfers. De tool helpt de ontwerper, ontwikkelaar of beoordelaar van een gebouw, om de verborgen kwaliteiten zichtbaar te maken die voor de gebruikers van dat gebouw belangrijk zijn.