BestaandAan de Binnengasthuisstraat in Zwolle staat een aantal kleine eengezinswoningen die in de jaren ’20 zijn gebouwd. Deze ‘Gasthuizen’ waren destijds bestemd voor ouderen en armen in Zwolle. Momenteel zijn deze woningen eigendom van de woningcorporatie Openbaar Belang, maar is de doelgroep nog steeds senioren/ouderen. Enkele jaren geleden zijn de woningen geheel gerevitaliseerd en hebben de woningen tevens de gemeentelijke monumentenstatus verkregen.

Doel van deze revitalisatie was het realiseren van woningen met de uitstraling van een monument, maar wel met het comfort van een nieuwbouwwoning (Passief Bouwen). Deze woningen zijn naast zeer energiezuinig ook levensloopbestendig gemaakt.

Lees en/of download het AQSI assessment – summary Binnengasthuis Zwolle

Lees meer over de Binnengasthuizen:

 

AQSI logo wit png klein

 

AQSI overbrugt nu de kloof tussen die abstracte norm en het concrete gebouw met de daarin toegepaste materialen en ruimten. De tool is een combinatie van een spoorboekje, een brochure en een ‘modern’ schoolrapport zonder cijfers. De tool helpt de ontwerper, ontwikkelaar of beoordelaar van een gebouw, om de verborgen kwaliteiten zichtbaar te maken die voor de gebruikers van dat gebouw belangrijk zijn.