Manifest Sociale Duurzaamheid gepresenteerd op MVO event ROCKWOOLOp 30 juni is het Manifest Sociale Duurzaamheid gepresenteerd. Deze feestelijke presentatie vond plaats tijdens het MVO-event ‘(re)building the future’ van ROCKWOOL op de residentie van de Deense ambassadeur in Den Haag. Sociale duurzaamheid van gebouwen behandelt de ‘People’ uit de ‘Triple P’ van duurzaamheid: People, Planet en Prosperity, die te vaak onderbelicht blijft. Sociale kwaliteit van gebouwen gaat over zaken als gezondheid en comfort, veiligheid en aanpasbaarheid. Negen organisaties onderschrijven het manifest, waaronder MVO-Nederland, De Groene Zaak, DGBC (Dutch Green Building Council) en VACpuntWonen.

De presentatie van het Manifest werd gevolgd door de lancering van AQSI, de nieuwe sociale duurzaamheidstool voor gebouwen.

Inhoud van het Manifest Sociale Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: bedrijven nemen verantwoordelijkheid voor de invloed die zij hebben op mens, milieu en maatschappij. MVO maakt duidelijk hoe die verantwoordelijkheid wordt omgezet in concrete maatregelen. Bovendien integreren bedrijven die werk maken van MVO de sociale, milieutechnische en ethische aspecten, zoals mensrechten en consumentenrechten, in hun primaire proces en bedrijfsbeleid. Zij doen dat in samenspraak met alle bij het bedrijf betrokken stakeholders.

————–> Lees en/of download het Manifest Sociale Duurzaamheid

 

Manifest AQSI_Nederlands1

Manifest AQSI_Nederlands2

Manifest AQSI_Nederlands3

Manifest AQSI_Nederlands4 2015-07-01